Пятница, 29.03.2024, 03:42 | Приветствую Вас Гость

Федерация футбола

Главная » 2008 » Октябрь » 21 » ХХХ розіграш Кубка народної газети Дніпропетровщини „Зоря” з футболу
ХХХ розіграш Кубка народної газети Дніпропетровщини „Зоря” з футболу
12:57
• ХХХ розіграш Кубка народної газети Дніпропетровщини „Зоря” з футболу

СЕРГІЙ ТАРАСОВ:
„КУЛІНАРІЯ Й КЕДИ – МОЯ ЖИТТЄВЕ КРЕДО !”

Ще дві зональні групи попереднього етапу відбулися минулої суботи, 18 жовтня. У Дніпровському Верхньодніпровського району, де цього дня відзначали свято працівників харчової промисловості, неабияк подивували господарі дійства, поступившись двом солонянським дружинам – „Астрону” й „Будівельнику” – і посівши у підгрупі третє, останнє місце. А ось у Магдалинівці обійшлося без сюрпризів – команда місцевого маслозаводу вже після першої своєї сутички, розгромивши васильківців, забезпечила собі місце у наступній стадії змагань. Перепустка до півфіналу дісталась й „Олімпіку” із Ювілейного.

Підгрупа D

Магдалинівка. Стадіон „Колос”. 18 жовтня. 100 глядачів. Головний суддя – Віктор ЛИМАР (Магдалинівка).

• ОЛІМПІК (ЮВІЛЕЙНЕ, ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОН) – МАЯК (ВАСИЛЬКІВКА) – 2:1 (2:1)
Арбітр – В. Лимар, асистенти – Р. Кремена, М. Прохода (усі – Магдалинівка).
„Олімпік”: В. Ільченко, Р. Шаповал, А. Громадський, В. Овчаренко, М. Ярина, Є. Люлька, С. Тарасов, Ю. Липка, Д. Сичов, А. Іванов.
„Маяк”: А. Ліштван, О. Миронець, В. Заїка, С. Козачок, Р. Лошак, Р. Сідун, С. Ганжа, О. Коряков, В. Малєнов, С. Юрченко, О. Яценко.
Голи: 1:0 Ю. Липка (7), 2:0 М. Ярина (15), 2:1 В. Малєнов (25).
Попередження: О. Коряков (29, груба гра), С. Юрченко (47, демонстративна незгода з рішенням арбітра), В. Заїка (63, зрив атаки суперника).
• МАЯК – МАГДАЛИНІВСЬКИЙ МАСЛОЗАВОД – 1:4 (0:1)
Арбітр – В. Лимар, асистенти – Р. Кремена (обидва – Магдалинівка), Р. Ткачов
(Топчино).
„Маяк”: А. Ліштван, О. Миронець, В. Заїка, С. Козачок, Р. Лошак, Р. Сідун, О. Коряков (О. Жук, 40), В. Малєнов, С. Юрченко, О. Яценко, С. Ганжа.
Магдалинівський маслозавод: І. Євтушенко, Є. Русак, М. Прохода, В. Мироненко, Ю. Зозуля, А. Гемай, М. Стражников, Р. Денисенко, В. Салабай, М. Громико, Р. Ніколаєнко.
Голи: 0:1 В. Салабай (5, з пенальті), 0:2 Ю. Зозуля (40), 1:2 О. Жук (51), 1:3 Ю. Зозуля (52), 1:4 Р. Ніколаєнко (58).
• МАГДАЛИНІВСЬКИЙ МАСЛОЗАВОД – ОЛІМПІК – 1:1 (0:1)
Арбітр – Р. Кремена, асистенти – В. Лимар, В. Маляр (усі – Магдалинівка).
Магдалинівський маслозавод: І. Євтушенко, Є. Русак, М. Прохода, В. Мироненко, Ю. Зозуля, А. Гемай, М. Стражников, Р. Денисенко, С. Гуманенко, М. Громико, Р. Ніколаєнко.
„Олімпік”: В. Ільченко, Ю. Коробов, Є. Люлька, Д. Сичов, В. Овчаренко, А. Іванов, С. Тарасов, А. Громадський, М. Ярина, Р. Шаповал, Ю. Липка.
Голи: 0:1 Ю. Липка (5), 1:1 Ю. Зозуля (41).
Попередження: М. Прохода (36, груба гра), А. Гемай (41, демонстративна незгода з рішенням арбітра), Є. Люлька (45, груба гра), Д. Сичов (58, груба гра).

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ
№ Команда І В Н П М О
1 МАГДАЛИНІВСЬКИЙ
МАСЛОЗАВОД 2 1 1 0 5:2 4
2 ОЛІМПІК 2 1 1 0 3:2 4
3 Маяк 2 0 0 2 2:6 0

Про зональні змагання у Магдалинівці розповідає виконавчий директор ХХХ розіграшу Кубка народної газети Дніпропетровщини „Зоря” Володимир Сорока.

Варто лиш було уважніше пригледітись магдалинівським уболівальникам до невеличкого, ростом десь під 165 сантиметрів, крайнього півзахисника „Олімпіка”, як на адресу другого номера дніпрян з трибуни залунали підбадьорливі вигуки: „Давай, Льопа !” Манерою гри – віртуозною технікою, витонченими пасами, жагою до боротьби, постійним переміщенням по полю, прекрасним виконанням стандартів – юнак-аматор і справді чимось нагадував свого дещо молодшого роками професіонального колегу по „Дніпру”. Відразу ж по закінченні стартового протиборства ваш покірний слуга „засипав” цього неординарного виконавця питаннями і не без здивування дізнався, що С. Тарасов, а саме про нього і йде мова, за фахом... кулінар.
– Так склалась доля, що отримав саме цю професію, – посміхнувся Сергій. – І між іншим, ніскілечки не шкодую. Готую чимало усіляких блюд, серед найулюбленіших же – плов та український борщ.
1997 року, коли хлопцеві виповнилося одинадцять років, родина Тарасових перебралась з Росії, із Свердловської області, до Ювілейного. Там і продовжив він освоювати ази футбольного мистецтва, а грою мільйонів Сергій захопився ще у дитячі роки, у місцевій команді, якою опікувався відомий колосівський фахівець Юрій Івашина. Разом з однолітками ставав лауреатом багатьох турнірів, зокрема, переможцем Всеукраїнських юнацьких змагань серед колективів АПК.
С. Тарасов – нападник, але не соромиться і на фланзі півзахисту чи захисту попрацювати, і ворота у разі необхідності захистити. Про таких виконавців у народі кажуть – універсал. І Сергій своїми діями це підтверджує. І хоч, як на голеадора, юнак дещо скромничає, забиває не надто часто, зате від гольової передачі, за його словами, отримує таке ж задоволення, як і від власноруч створеного „маленького дива”. Подібних творчих „смарагдинок”, своєрідних шедеврів, „організованих” героєм моєї оповідки, до свого нотатника я заніс чималенько, однак поділюсь із читачами лише кількома.
У стартовому протистоянні з васильківцями, отримавши передачу у центральній зоні, Сергій помітив, що воротар суперника дещо вийшов з воріт, і, просунувшись уперед, дугою, метрів десь з двадцяти – двадцяти п`яти, закинув шкіряного за „комірець” Ліштвану. Непереливки довелось тому, аби, врешті-решт, кулаком витягти „сферу” з-під самої перетинки, перевівши її на кутовий. Філігранну техніку продемонстрував Тарасов і у зустрічі з магдалинівцями. У одному з епізодів, „нанизавши”, як кажуть, на одному диханні, кількох оборонців господарів, він вже бачив перед собою лише голкіпера маслозаводів, одначе в останню мить його швидкісний рейд з порушенням правил перервали „беки” маслозаводців.
Розповіддю про одного з кращих виконавців попередньої зони у Магдалинівці свій звіт про змагання я почав невипадково. Не перевівся на щастя фірмовий турнір на гравців самобутніх, талановитих, й чи не поповнить з часом той же, приміром, Тарасов список наших зорянських повпредів у елітних вітчизняних футбольних і футзальних дивізіонах ? Згадайте хоча б Олександра Червоного, Олександра Першина, Валерія Легчанова, Віталія Соломку...
Повертаючись до матчу відкриття зональних змагань, зазначу, що активніше його почав „Олімпік” і вже до шістнадцятої хвилини горував з перевагою у два пункти. Спершу Юрій Липка, скориставшись неузгодженістю дій центральних захисників „маяковців”, реалізував своєрідний „буліт”, змівши павутиння у верхньому куті воріт своїх опонентів, а дещо пізніше, після виконання штрафного удару, вправнішим на добиванні виявився Максим Ярина. Васильківці намагались не відставати від своїх візаві, одначе фортуна цього дня, здається, відвернулась від дружини Романа Білого. З кількох метрів не втрапив у ціль Роман Лошак, лічених сантиметрів не вистачило Сергію Козачку, аби занести предмет сперечань у порожні ворота. Щоправда, добився таки свого Віталій Малєнов, вразивши ціль у середині першого тайму, однак, на більше васильківці не спромоглися. Як, власне, і дніпряни.
Аби продовжити боротьбу за почесний трофей, у наступній січі „Маяк” будь-що мав перемогти господарів дійства. Та сили у хлопців були не безмежні, тим паче, що команда прибула на турнір „обезкровленою”, без низки провідних виконавців. І цим скористались свіжіші маслозаводці, зусиллями В. Салабая і Ю. Зозулі вже у пролозі дійства повівши у рахунку. Єдине на що спромоглись васильківці на початку другої половини сутички, так це на гол престижу Олександра Жука, який перед цим вийшов на заміну. Далі ж ініціативою продовжували володіти магдалинівці, ще двічі запаливши „світло” за ворітьми суперника. Скориставшись розкішною передачею одноклубника, свій другий гольовий Еверест у зіткненні підкорив Юрій Зозуля, а остаточний підсумок зустрічі підбив Роман Ніколаєнко, який, завважимо, у епілозі сутички відзначався неабиякою настирливістю.
Заключне протистояння між магдалинівцями і представниками Дніпропетровського району вже не мало турнірного значення (обидві бригади завчасно заволоділи перепустками до півфінальної частини розіграшу Кубка „Зорі”-2008), однак на досягнутому не зупинилися, продемонструвавши глядачам і вишкіл непоганий, і характер бійцівський. Знову потішили симпатиків гри мільйонів своїм голеадорським хистом два Юрії – Липка і Зозуля, а що вже говорити про Тарасова-„Льопу”, то юнак діяв на смарагдовій галявині з таким натхненням і завзяттям, ніби творив-фантазував не на колосівській кубковій „толоці”, а на фієсті найгучнішого світового рівня. Саме Сергій, пробиваючи штрафний, ним же, між іншим, і зароблений, й мав нагоду подарував своїм друзям вікторію, та вкотре на святі свій голкіперський хист продемонстрував маслозаводівець Ігор Євтушенко, у відчайдушному кидкові відвівши загрозу від власного „щита”. Браво Сергію ! Браво, Ігорю !

По закінченні попередньої частини змагань, яка проводилась у п`яти підгрупах, визначились десять колективів, що посіли у зонах перші-другі місця. Це, нагадаємо, „Сінто” (Губиниха, Новомосковський район), „Факел” (Хутірське, Петриківський район), „Авангард” (Просяне, Покровський район), СФК „Троїцьке” (Павлоградський район), „Зернові джерела” та „Астрон” (обидві – Софіївський район), Магдалинівський маслозавод, „Олімпік” (Ювілейне, Дніпропетровський район), „Будівельник” (Солоне) та „Юніком” (Василівка, Солонянський район). Ще два формування – „Євромоноліт” (Софіївський район) та „Арарат” (Лобойківка, Петриківський район) – приєдналися до гурту щасливців як кращі з-поміж бригад, що посіли у своїх підгрупах треті місця. Саме ці колективи під час жеребкування, яке минулого понеділку відбулося у обласній раді ВФСТ „Колос”, й було розподілено на чотири півфінальні підгрупи. Знайомимо з підсумками цього розподілу:

Підгрупа А (господар – Просяне Покровського району, півфінальний турнір проводитиметься 25 жовтня): СФК „Просяне”, „Будівельник” (Солоне), „Олімпік” (Ювілейне).
Підгрупа В (Троїцьке Павлоградського району, 25 жовтня): СФК „Троїцьке”, Магдалинівський маслозавод, „Факел” (Хутірське).
Підгрупа С (Губиниха Новомосковського району, 1 листопада): „Сінто” (Губиниха), „Зернові джерела” (Софіївка), „Арарат” (Лобойківка).
Пігрупа D (Солоне, 1 листопада): „Юніком” (Василівка), „Астрон”, „Євромоноліт” (обидві – Софіївський район).

Просмотров: 1238 | Добавил: mag-shef | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 76