Четверг, 28.03.2024, 21:02 | Приветствую Вас Гость

Федерация футбола

Главная » 2008 » Ноябрь » 11 » Кубок "Зори" - Финал
Кубок "Зори" - Финал
16:57
• ХХХ розіграш Кубка народної газети Дніпропетровщини „Зоря” з футболу

НА ЗОРЯНСЬКОМУ ПРИЗІ
НОВЕ ІМ`Я ЛАУРЕАТА – „СІНТО” !

Пролунав фінальний свисток арбітра ФІФА Віктора Головка і всі без виключення гравці „Сінто”, його технічний персонал і тренери кинулись у обійми один одному, почали підкидати у піднебесся свого упередзоріючого – Олександра Вікторовича Чхана. За лічені хвилини до закінчення протистояння президент аматорського клубу із Губинихи не витримав напруження, слідкуючи, як з останніх сил б`ється його дещо обезкровлена дружина (на 50-й хвилині, одержавши другу жовту картку, зелений газон покинув Василь Журавель), і подався подалі від того ристалища, справжньої гладіаторської арени. Його хлопці таки витримали потужний натиск господарів поля, витримали і, зрештою, перемогли, вперше у своїй історії здійнявши над головою чи не найпрестижніший на колосівському обійсті Придніпров’я трофей – Кубок „Зорі” !

ФІНАЛЬНА ЧАСТИНА КУБКА „ЗОРІ”-2008

1/2 фіналу

• ЮНІКОМ (СОЛОНЕ) – ФАКЕЛ (ХУТІРСЬКЕ, ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОН) – 1:3 (0:1)
Петриківка. Стадіон „Колос”. 8 листопада 2008 року. 100 глядачів.
Арбітр – О. Коваль (Дніпродзержинськ), асистенти – Ю. Пастух (Петриківка), В. Логвиненко (Солоне).
„Юніком”: О. Солоник, Є. Тимченко, С. Бабкін, П. Цуприк, Є. Самойленко, В. Мазурак, С. Панасенко, О. Тимченко, С. Литвиненко, І. Піскун, Є. Устич.
„Факел”: О. Бойко, В. Курило (Бут, 49), А. Дворський, С. Батюк, О. Синявський, А. Прокопов, І. Хохлов, А. Сірко, В. Крючков (В. Мельник, 14), Р. Свиридоненко, С. Дзоз.
Голи: 0:1 А. Сірко (13), 1:1 І. Піскун (53), 1:2 А. Сірко (56), 1:3 С. Дзоз (80).
• СІНТО (ГУБИНИХА, НОВОМОСКОВСЬКИЙ РАЙОН) – АВАНГАРД (ПРОСЯНА, ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОН) – 2:0 (0:0)
Петриківка. Стадіон „Колос”. 8 листопада. 100 глядачів.
Арбітр – В. Пазюк (Павлоград), асистенти – П. Мержев (Новомосковськ), В. Петренко (Покровське).
„Сінто”: А. Карпов, О. Скумін, В. Шарко, М. Дударев, В. Журавель, С. Рідний, В. Никипорець, В. Самцов, Є. Федоткін, Р. Мухін, Д. Молодан.
„Авангард”: А. Мамян, А. Василенко, О. Гуманський, О. Пришко, О. Галич, В. Лобко, І. Падалка, Ю. Зіньковський, М. Король, Р. Ященко, Є. Плотник.
Голи: 1:0 В. Самцов (46), 2:0 С. Рідний (73).

Фінал

• ФАКЕЛ – СІНТО – 1:2 (0:2)
Петриківка. Стадіон „Колос”. 9 листопада. 100 глядачів.
Арбітр – Вік. Головко (арбітр ФІФА, Дніпропетровськ), асистенти – Ю. Пастух (Петриківка), П. Мержев (Новомосковськ).
„Факел”: О. Бойко, А. Дворський, І. Хохлов, С. Батюк, В. Курило, М. Патинка, С. Дзоз, Р. Свиридоненко, О. Синявський, А. Прокопов, А. Сірко. Запасні: С. Бут, С. Дамаскін, І. Строценко, В. Король, В. Мельник, Ю. Чернуський, В. Астапенко.
„Сінто”: А. Карпов, О. Скумін, О. Стельмошенко, М. Дударев, В. Журавель, С. Рідний, В. Никипорець, В. Самцов, Є. Федоткін, Д. Молодан, А. Петренко. Запасні: Е. Резніков, Є. Ольховиков, С. Мінтішлінов, Є. Тафейчук, С. Лукаш.
Голи: 0:1 В. Никипорець (8), 0:2 Федоткін (27), 1:2 А. Сірко (68).
Попередження: С. Батюк (4, небезпечна гра), О. Синявський (13, недисциплінована поведінка), С. Дзоз (14, небезпечна гра), В. Журавель (20, недисциплінована поведінка).
Вилучений В. Журавель (50, друга жовта картка, недисциплінована поведінка).

Фінальну частину ХХХ, ювілейного розіграшу Кубка народної газети Дніпропетровщини „Зоря” коментує виконавчий директор змагань Володимир СОРОКА.

Пишу ці рядки на другий день по закінченні фантастичного, надзвичайно драматичного за напругою, шалом, виром пристрастей, як на спортовій арені, так і поза нею, заключного протистояння ювілейного „зорянського” дійства. Емоцій, повірте, лишилось стільки, що стримати їх, здається, буде дуже й дуже важко. Одначе, перш ніж перейти до найсолодшої для гурманів гри мільйонів „страви”, повідати читачам перипетії півфінальних і фінальної „рубок”, від імені організаторів турніру – народної газети Дніпропетровщини „Зоря” і обласної організації ВФСТ „Колос” – хочу подякувати усім без виключення учасникам нашого іменного свята, висловити щиру вдячність за прихильність до нас, зорянців і колосовців, за ваш, друзі, внесок у розбудову сільського спорту, зокрема футболу, за щиросердність, розуміння і принциповість. Окремо, хочу сказати кілька теплих слів на адресу четвірки формувань-фіналістів, які подолали непростий шлях, встелений далеко не одними лиш трояндами, перш ніж стати учасниками заключного бенефісу: „Авангарду” із Просяної, солонянського „Юнікому”, „Сінто” із Губинихи та „Факелу” із Хутірського. Своєю грою, вишколом, характером, ви, виконавці й керівники вищенаведених колективів, довели, що джерело, потік сільського футболу не міліє, і дай Боже, з часом, завдяки вам й іншим непересічним командам із глибинки, стане ще потужнішим і вагомішим. І насамкінець наше шануванням людям, які зробили все можливе і неможливе, аби свято у Петриківці, незважаючи на численні проблеми й бар’єри, таки відбулося. Відбулося на вельми пристойному рівні ! Мова про керівника сільгосппідприємства „Агро-Альянс К” Івана Миколайовича Запорожана, вожака петриківського колосівського спорттовариства Юрія Володимировича Пастуха і голову тамтешньої районної федерації футболу Віталія Анатолійовича Патинку.

ФУТБОЛЬНИЙ МИСЛИВЕЦЬ АНДРІЙ СІРКО – ЗНОВУ З „ДИЧИНОЮ” !

Солонянські „юнікомівці” недаремно стереглися голеадора господарів Андрія Сірка, про якого на „зорянських” просторах неймовірно швидко пролетіла слава як про одного з найгрізніших форвардів дійства. Вже в дебюті першого півфінального поєдинку він підтвердив свою репутацію, проекзаменувавши кіпера суперника Олександра Солоника. Після стандарту, виконаного іншим Андрієм – Прокоповим, воротар спромігся парирувати удар, однак на добиванні вправнішим виявився Сірко. За декілька хвилин нападник вдруге міг записати своє ім`я на табло петриківської спортарени, однак шкіряна сфера „лизнула” (це визначення істориків сільського спорту прошу занести до активу Юрія Пастуха, якого невдовзі з повним правом можна буде вважати своїм у „клані” віртуозів-репортерів) перекладину. А в проміжку між цими епізодами „факелівці” зазнали втрати – після перелому ноги поле залишив Вадим Крючков. Рівноцінну заміну йому, як з`ясувалось пізніше, після фінального протистояння, підопічні І. Запорожана, так і не знайшли. Гідно відповісти своїм візаві у першій половині солонянці не змогли, зате на початку другої Ігор Піскун вразив глядацький загал гарматним пострілом метрів із двадцяти. Воротар петриківців, як і годиться у подібних випадках, лише розвів у відчаї руками...
Пропущений м’яч лише розпалив уяву „факелівських” мисливців за „маленьким дивом”, і вони ще з більшим азартом взялись до своєї справи. Приклад їм у цьому показав знову ж-таки Сірко. Скориставшись помилкою оборонців гостей і вискочивши на побачення із воротарем „Юнікому”, Андрій розважливо перекинув через того „сферу” у порожні ворота, а за десять хвилин до закінчення поєдинку крапку у сутичці поставив Сергій Дзоз. У протиборстві із захисником солонянців він вже було об`їхав того на самокаті й викотився на оперативний простір, однак оборонець ззаду, у підкаті, намагаючись вибити кулю з під ніг півзахисника, лише підкорегував політ м’яча. Той плюхнувся до власного кошика...
До Петриківки „Авангард” прибув одним із фаворитів турніру, шість чоловік якого, до того ж, кілька місяців тому стали чемпіонами Всеукраїнських сільських спортивних ігор, що проводилися на Київщині. Оця роль фаворитів змагань, як на мене, й зіграла із просянською командою злий жарт. Присамарці теж мріяли про кубок, відповідно налаштовувались на гру й вийшли на січ, мов на останній у своєму житті бій. Це справді потрібно було бачити ! Ніхто не хотів поступатись, хлопці бились за кожен шматок поля, за кожен м’яч, лише іскри зусібіч сипалися після тих „стиків”, ударів, підкатів, верхових дуелей. „Горіли” всі, і гравці, і їхні тренери, і невеличкі групи підтримки. Це образне „рівнодення” тривало увесь перший тайм, доки на початку другого не сталося те саме довгоочікуване диво. Віталій Самцов таки віднайшов „ключик” до брамки покровчан, і що почало потім коїтись у „таборі” новомосковського формування, важко передати словами. Коли ж капітан „Сінто” Сергій Рідний вдруге запалив „ліхтарик” за ворітьми покровських грандів, дійство взагалі перетворилося у бразильський карнавал.
– Присамарці перемогли нас сьогодні по праву, – визнали по закінченні двобою покровчани. – Наші їм поздоровлення, й водночас хай готуються на наступного поєдинку-реваншу...

(Продовження розповіді про фінальну частину Кубка „Зорі”-2008 – у наступному числі).

Просмотров: 1177 | Добавил: mag-shef | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 76