Суббота, 20.04.2024, 17:01 | Приветствую Вас Гость

Федерация футбола

Главная » 2008 » Декабрь » 15 » Головне, що є у селі команда
Головне, що є у селі команда
19:07
Ми обіцяли розповісти про дмухайлівську «Січ» - ще одного нашого представника у першості Петриківського району.
… Переїхавши у Дмухайлівку 10 років тому (молодій сім'ї потрібне було житло, а колгосп його давав), Сергій Щербак не забув своєї давньої пристрасті-футболу, адже на його рідній Донеччині, мабуть, немає хлопців, байдужих до цієї гри.
У Дмухайлівці знайшов однодумців, таких, як Юрій Соколянський, Олександр Кужіль, Олександр Пігур, Олександр Покотило.
Навіть коли у чемпіонаті району настала кількарічна пауза, дмухайлівці були не проти пограти за сусідів-юр’ївців на першість Царичанського району.
Коли ж під час спільного турніру з футзалу з петриківцями минулої зими у спорткомплексі «Мрія» з'явилась можливість взяти участь у їхньому «літньому» чемпіонаті, погодилися.
-Яку мету перед собою ставили, якщо не секрет? – запитую у землевпорядника Дмухайлівської сільської ради С.Щербака, який у команді «Січ» і захисник, і організатор, і представник по зв'язках с пресою - один в усіх ролях.
-Звичайно потрапити до числа призерів не розраховували, але на першу четвірку націлювались.
Може б їхні шанси на високе місце і були реальнішими, якби у петриківських командах не грали дніпродзержинці, які на фоні сільських аматорів виглядали майстернішими.
Дмухайлівцям же інколи , ніде правди діти, важко було зібрати навіть 11 чоловік-команду (особливо, коли починалися роботи в полі). Адже майже кожен із них має власний земельний пай, який треба обробляти, або ж працює у якості фермера.
І все ж вони старалися, коли вже взялися принести радість своїм болільникам, щоб свято футболу у селі не обмежувалося традиційним турніром пам'яті І.Демченка 9 травня.
Форма, бутси, м'ячі, сітка – все це мали завдяки спонсору, фермеру Анатолію Семеновичу Зимовцю, бензином для виїздів на ігри як коли допомагала сільська рада, добиралися ж на виїзні матчі власним транспортом (через те і не могли брати кожного разу сільських болільників скільки хотілося б).
Склад команди, як уже було сказано, підбирали «на ходу». Тож іноді тому ж Олександру Покотилу доводилося і на воротах стояти (як і самому С.Щербаку, О.Пігуру) - це коли основний воротар Сергій Дяк був відсутній. Серед польових гравців основне навантаження випало на таких, як О.Пігур, С.Щербак, О.Кужіль, О.Покотило, А.Мкртчан. Це кістяк тієї команди1998-1999рр., яка була, коли я приїхав у Дмухайлівку, говорить С.Щербак.
Серед молодших він називає О.Таранова, С.Янду – «хочу, щоб він мене замінив, треба ж комусь передавати», братів Олександра і Сергія Коденків, Дмитра Покотила, який ще ходить до школи: «Хочуть хлопці грати – зміна є, - це про школярів, - але боюсь на себе брати таку відповідальність: випускати їх грати проти дорослих». Грали за дмухайлівців також Ігор Манойло і Олександр Нестерук з Котовки («хлопці до нас потяглись»), де ніяк не спроможуться відновити власні футбольну команду. Ледве не забув Юрія Лікаря і Михайла Северина («магдалинівець, але корені дмухайлівські»), Євгена Подріза і Романа Спасенка.
Не можна уявити «Січ» без її ветерана Юрія Соколянського, який, хоч уже і не виходить сам на футбольне поле, але завжди з командою – форму підшиває, болільник, боковий cуддя – «спортом хворий» - говорить про нього С.Щербак.
В.М.Пилипенко та В.П.Орищенко – це судді, які обслуговували ігри за участю команди. Фермер М.М.Русин – вапно дістати, привезти для розмітки та футбольного поля, без чого теж не обійдешся. Ну, а косили, приводили до порядку футбольне поле, звичайно, самі.
- Я задоволений підсумками сезону, - говорить Сергій Щербак. –Задоволений уже тим, що є у селі команда кістяк. А в районі задоволені, що є основа для проведення у наступному році власного чемпіонату району. І основу цю, крім магдалинівців, топчинців складають дмухайлівці; провівши нелегкий сезон, згуртувавшись у непоганий колектив.
В.Кравченко.
Просмотров: 1066 | Добавил: mag-shef | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 2
2 Стас  
0
В этом году кубок пам'яті І.Демченка будет Поливановки!!!!!!

1 snejunka  
0
Сашка Кужиль!!!! Вперед!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Победа за нами!!!!!!!!!!!!!
:)))))))))

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 76