Четверг, 25.04.2024, 20:19 | Приветствую Вас Гость

Федерация футбола

Главная » 2009 » Январь » 16 » • Підсумки спортивного року
• Підсумки спортивного року
13:34
МАГДАЛИНІВЩИНА: ПОВЕРНЕННЯ ТРАДИЦІЇ

Давненько вже ми з вами, шановні активісти і симпатики сільського фізкультурного руху, не збиралися у сімейному колі, біля уявної зорянської новорічної ялинки, не підбивали підсумків попереднього сезону, не нагороджували фірмовими „слониками” й „слонами” лауреатів торішніх стартів, не мріяли-фантазували про майбутні вікторії... І ось, завважив ваш покірний слуга, така можливість настала, плід „достиг”. Та спершу дозвольте від усіх вас, численного фізкультурно-спортивного загалу Дніпропетровщини, поздоровити із славним ювілеєм – 60-річчям – керманича „колосівського” спорттовариства В. Г. Петрушенка, побажати імениннику міцного здоров`я, творчих успіхів, нових перемог, великого людського щастя, родинного благополуччя та в`язанку інших гараздів. Ми вас любимо і шануємо, Василю Григоровичу !
Про самого, власне, ювіляра, а також про здобутки його зіркового, без перебільшення, формування, ми обов`язково розповімо у одному з наступних номерів видання, сьогодні ж давайте поглянемо на регіони, глибинку, де й „куються”, принаймні, мають „куватись”, майбутні бійці-олімпіоніки, і почнемо цей образний „парад планет” з Магдалинівщини, тим паче, що тамтешні упередзоріючі самі дали привід познайомитись з їхнім оздоровчо-змагальним „господарством”, запросивши на передноворічний „вогник” – зустріч друзів, не тільки талановитих „аборигенів”, виплеканих у власних „оранжереях” диво-богатирів, героїв спортивного року, делегації усіх без виключення сільських рад, інших відповідальних працівників, а й численну репортерську братію із мегаполісу спільно з представниками „горішніх” спортових підрозділів, обласної федерації футболу зокрема.

Перш ніж перейти до оглядин оздоровчого „цеху” Магдалинівщини, його здобутків, хотів би подумки повернутись на початок дев’яностих років минулого століття, коли за таким же святковим, передноворічним столом з ініціативи тодішнього лідера „мрійників” (саме таку назву – „Мрія” – й має магдалинівський спортклуб) В. Лимаря зібрався спортивно-фізкультурний загал регіону. Людина глибинного, аналітичного складу, він створив тоді, пам’ятаю, у залі напрочуд творчу, невимушену атмосферу, атмосферу дозвілля, розваг і водночас конструктивної розмови-діалогу, як жити далі, що зробити, наголошую, спільними зусиллями, усією командою, аби наступні змагання пройшли на більш високому, якісному рівні.
Й у цьому плані мені особисто сподобалось, повертаючись до днів нинішніх, що на звітне дійство, нагородження лауреатів спортивного сезону-2008, прийшли практично усі керівники району на чолі з головою районної держадміністрації О. Колісник, її першим заступником Д. Кузьменком, головою районної ради Г. Мигуром. Прийшли не тільки вшанувати „аксакалів” оздоровчого „фронту”, перспективну молодь, команди, колективи, особистості, привітати їх з новорічними святами, а й порадитись, поговорити з фахівцями і любителями здорового образу життя про нинішній стан фізичної культури і спорту у регіоні, про проблеми, „больові крапки”, про подальші перспективи фізкультурної галузі. Бойова дружина О. Колісник навіч продемонструвала, дала усім присутнім зрозуміти: спорт і гарт – для керівників району не порожні слова, не щось третьосортне, а – одне з першочергових завдань, пріоритетів, і вони й надалі готові приділяти фізичній культурі, оздоровчому процесу значну частину своєї уваги, часу, допомагати вирішувати ключові проблеми.
Що ж до серйозності „творчих” контактів Олександри Олексіївни Колісник та її підопічних-побратимів із фізкультурниками регіону, то свідченням цьому чимало корисних і надзвичайно важливих справ й ініціатив, реалізованих упродовж минулого року в життя. Назву лиш декілька. З бюджету району на реконструкцію місцевого спорткомплексу було виділено доволі кругленьку суму – 50 тисяч гривень. До цього, хочу підкреслити, образний „храм здоров`я” востаннє капітально ремонтувався ...надцять років тому, перебиваючись здебільшого так званими „косметичними” роботами. А зайдіть, шановні, до цього храму, тепер вже баз лапок, зараз ! Не можна не згадати і про низку торішніх змагань-нововведень. О. Колісник, Д. Кузьменко спільно з Г. Мигуром зобов’язали усіх без винятку голів сільських рад у короткий термін створити на своєму „обійсті” спортивні формування й ініціювали проведення всерайонної спартакіади, до програми якої увійшли змагання з десяти видів спорту. Першими ж лауреатами образної Малої Олімпіади Магдалинівщини стали представники Оленівської сільської ради. Чим не приклад для інших сільських районів, друзі ?!
Автор вже розповідав на шпальтах „Зорі”, як Д. Кузьменко, провідавши про фантастичні богатирські „ігрища” на Кобеляччині і очоливши відповідну магдалинівську делегацію, улітку 2008 року відвідав сусідів, аби на власні очі пересвідчитись в реальності тих міфів. Й сам... загорівся подібною ідеєю. І вже невдовзі удома спробував провести подібний захід, запросивши на дебютний фестиваль й одну із кобеляцьких силових дружин. Щось із тієї затії вдалось реалізувати, щось ні... Та Дмитро Іванович не здався. І ось у районному спорткомплексі запрацював відомий на всю область фахівець Мреж Мартиросян, у надзвичайно таємних умовах готуючи до випробувань власну „секретну зброю”. Дмитро Кузьменко, між тим, на передноворічному святковому „балі” на весь голос так і заявив: „Так і бути, поїдемо на Кобеляччину ще одного разу, а ось з часом, запевняю вас, друзі, вже тамтешні богатирі приїжджатимуть до нас вчитись...” І хитро поглянув на „коуча” Врежа, який із синами-титанами „окупував” один із сусідніх столиків.
Мартиросяни, батько – Вреж, сини – Вардан та Араїк – славетний богатирський трикутник (пам`ятаєте, на картині Рєпіна – в дозорі, приклавши до чола долоні ?), учасники та лауреати Всеукраїнських і обласних змагань. Саме їх, разом із Михайлом Удовиком та Сергієм Стеценком, й виокремили на віншуванні у номінації „Богатирі року”, запросивши під ялинку, до торбинки Діда Мороза та Снігуроньки.
Не менш відома на обласних теренах й родина Дрогів з Минівки – Вадим, Алла та донечка Іра. Вони спільно з „підрядом” оленівців Буликів (Вадим, Олена, Юля) горували серед сімейних екіпажів. Почесними нагородами на святі обдарували багатьох славних трудівників фізкультурного „цеху”. Не хочу образити когось із лауреатів, але перерахую лише дещицю: топчинських віртуозів футзального мистецтва, тренера-ветерана Дмитра Семеновича Карпенка, кращого „наїзника” району на дерев`яних конях, слонах, пішаках тощо Миколу Івановича Кравченка, до речі, у вільний від шахівниці час – ескулапа, та ще й головного, мецената року – Івана Єлисейовича Кузьменка, „фірма” якого – ТОВ „Земляни” – добре відома на обласній арені своїм фірмовим футбольним турніром, шкільних фізкультурних „зубрів” – Віталія Прудкосвиста та Миколу Бажана. Останній свого часу, відкрию невеличкий секрет, двічі на рік примудрявся нещадно „експлуатувати” сільський ставок: влітку змушуючи виключно все населення села – від малесеньких діточок до ветхих бабусь – брати участь у тамтешній першості з водного поло. Взимку ж Оленівкою „гуляв” інший бум – хокейний...
„Читаючи”, каюсь, упродовж спортивного вечора сценарій, ретельно підготовлений й „здобрений” жартами, веселинками й перчинками Наталією Приймак, автором і виконавцем у одній особі, не зміг, повірте, утриматись, вкинувши пригорщу „конфетті” і до свого матеріалу. Смачного !
Та повернусь до головних дійових осіб вечора, зокрема вихованців місцевої ДЮСШ, якою керує В. Осадчий. Подвиги майбутніх зірок якщо й не європейського та світового калібру, то місцевого – стовідсотково, помітили і в обласній федерації футболу, виконавчий директор якої Віталій Романов обдарував юнь та їхніх наставників, а також представників аматорських формувань-переможців, цілою зливою м’ячів.
Дістався в подарунок один з таких шкіряних снарядів і футбольному клубу спортивно-оздоровчого журналістського центру „Тригол”, виплеканому саме на магдалинівській землі. Не лишилися обділеними й інші представники ЗМІ обласного центру – телевізійники Анатолій Шинкаренко (9-й телеканал) та Сергій Теодорович (34-й телеканал), які оперативно знайомили глядацьку аудиторію з подіями на Магдалинівщині.
Спортивне свято на Магдалинівщині вдалося на славу. Залишається побажати представникам цього хліборобського краю, як, власне і всьому фізкультурному загалу Придніпров’я, чергових здобутків на спортивній ниві, нових яскравих спортивних видовищ.
Хай усім Вам щастить у році Бика!
Володимир СОРОКА.

На знімках: учасників передноворічного дійства вітають голова райдержадміністрації О.КОЛІСНИК та голова районної ради Г.МИГУР; переможці у номінації «Краща спортивна сім’я» - родина Вадима ДРОГИ.

Фото Григорія СКРИПНИКА.

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Просмотров: 1247 | Добавил: golova | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 76